Loopbaancoaching bij Coaching Aanzet

Loopbaancoaching wordt ingezet bij vragen of onzekerheden op het gebied van werk, scholing en carrière. Deze vragen hebben veelal betrekking op professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Weten wat je echt wilt, je kwaliteiten en je valkuilen kennen, de juiste kansen vinden en jezelf weten te verkopen. Hierbij helpt Coaching Aanzet je.
Het maken van een carrièrestap gaat soms vanzelf, maar vaak zijn er vele stappen te nemen en dillema’s te overwinnen om de juiste keuzes te maken.

Het doel van loopbaancoaching is ondersteuning te bieden bij het richting geven aan je eigen loopbaan. Een loopbaancoach helpt je om je ambities in je loopbaan te bereiken en biedt professionele ondersteuning in de ontwikkeling van jezelf in je werk. Loopbaancoaching helpt bij het behalen van doelen, het verminderen van stress en helpt bij het omgaan met lastige situaties op het werk.

Wanneer loopbaancoaching?

  • Als je wat anders wil gaan doen, maar je weet niet wat
  • Als je wakker ligt van je werk
  • Twijfel je aan jezelf en weet je niet meer waar je goed in bent?
  • Als je twijfels hebt over je huidige baan of over hoe je je loopbaan verder vorm wilt geven
  • Als je hulp wilt bij het schrijven van je elevator pitch (een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent)
  • Als je inzichten wilt krijgen:
   • Wat motiveert me en geeft me energie, wat demotiveert me?
   • Wat zijn mijn sterke en zwakke kanten?
   • Wat zijn mijn drijfveren/verlangens/vaardigheden/talenten?
  • Als je hulp wil bij het schrijven van je cv

 • Hoe het werkt

  Bij de start van het traject bepalen we je coachvraag. We maken een stappenplan waarmee je je loopbaandoelen stap voor stap concreet gaat maken.

  Op een actieve wijze ga je door middel van gesprekken en opdrachten aan de slag om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en talenten.Ook wordt er gekeken naar belemmerende gedachten die je mogelijk tegenhouden om stappen te zetten in je carrière.

  Bij alle loopbaantrajecten zetten we een TMA Talentenanalyse in. Deze analyse geeft een duidelijk inzicht in je drijfveren en talenten en zo ontdek je of het werk dat je doet ook dicht bij je ware aard ligt.

 • Duur van het traject

  De duur van het coachtraject hangt af van de coachvraag. Gemiddeld zullen er rond de acht sessies nodig zijn. Uiteraard zullen we de vorderingen tussentijds bespreken en zo nodig de duur van het traject bijstellen.

 • Het resultaat

  Coaching Aanzet brengt jouw competenties in kaart en kijkt hoe je deze goed in kunt zetten op de arbeidsmarkt. Ik help je met inzichten, zodat je tot betere keuzes komt.

Over Coaching Aanzet

Coaching Aanzet is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en gecertificeerd coach bij de NOLOC.
Mijn aanpak is helder, professioneel en vriendelijk maar stevig. Ik werk op basis van gelijkwaardigheid, zal confronteren waar nodig, ik spiegel en open je ogen.
Het is mijn kwaliteit een setting te creëren waarin veiligheid en openheid belangrijk zijn.

Ik werk met verschillende methodieken zoals onder andere: RET, GWC (geweldloze communicatie), TA (transactionele analyse) en Oplossingsgericht coachen. Een TMA Talentenanalyse zit standaard in mijn loopbaantrajecten.

Een rugzak vol mogelijkheden, maar altijd zoekende naar wat past bij jou.

Neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek >>