Assessments en testen

Coaching Aanzet biedt verschillende assessments en testen aan: DISC persoonlijkheidsanalyse, de Loopbaanscan, Enneagram kleurentest en de TMA methode.

Testen kunnen worden ingezet tijdens het coachtraject als instrument om inzicht te geven. Bijvoorbeeld op het gebied van loopbaan en carrière of om zicht te krijgen op de talenten en kwaliteiten die je bezit, zodat je betere (beroeps)keuzes kunt maken.

Een test kan ook worden ingezet om inzicht te krijgen in je persoonlijkheid of je gedrag. Een dergelijke test kan duidelijk maken waar jij energie van krijgt of wat bij jou stress veroorzaakt, waar jouw behoeften liggen en wat jouw persoonlijke drijfveren zijn. Deze inzichten helpen om verder te komen met het aanbrengen van die verandering die jij voor ogen hebt.

Ik zet verschillende soorten testen in. Dit hangt af van het doel van het traject.

Lees en leer meer over de soorten assessments en testen.

TMA methode

De TMA Talentenanalyse geeft een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van drijfveren, talenten en ontwikkelmogelijkheden.
Lees meer

Enneagram kleurentest

De Enneagram Kleurentest geeft een overzicht in de belangrijkste drijfveren die je gedrag en persoonlijkheid bepalen.
Lees meer

DISC persoonlijkheidsanalyse

Het DISC model brengt voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Hiermee breng je je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld en ook die van anderen.
Lees meer

Loopbaanscan

Twijfel je over je loopbaan,
maar wil je (nog) geen loopbaantraject starten?
Lees meer