Ontwikkeladvies – tijdelijk gratis voor 45 plussers

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan tot 10 januari 2020 gratis Ontwikkeladvies krijgen van een loopbaanadviseur.
Het ontwikkeladvies is een tijdelijke subsidieregeling voor alle beroepsgroepen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze regeling geldt zowel voor 45-plussers in loondienst, als voor zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers), mits zij minimaal 12 uur per week werkzaam zijn.
Per Ontwikkeladvies is er een bedrag van € 600,- beschikbaar. De loopbaancoach vraagt de subsidie aan en regelt de administratieve afhandeling.
Ook is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het trainen van leidinggevenden. Beide types subsidies kennen individuele en groepsmogelijkheden. De loopbaanadviseur kan zowel door de werkgever als de werkende worden ingeschakeld. De ontwikkeltraining voor leidinggevenden zorgt ervoor dat leidinggevenden adequaat leren omgaan met en inspelen op (de uitkomsten van) het Ontwikkeladvies.

Het ontwikkeladvies;
onder mijn begeleiding nadenken over je loopbaan

Subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De regeling maakt onderdeel uit van het actieplan ”Perspectief voor vijftigplussers”. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.
Dit actieplan is opgezet om de arbeidsmarktpositie van de 45-plus werknemers te verbeteren. Door hen wendbaarder te maken op de arbeidsmarkt en waar nodig te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan.

Waarom een Ontwikkeladvies?
Het Ontwikkeladvies stimuleert je om de regie van je loopbaan in eigen hand te nemen en na te denken over je verdere loopbaan. Het ontwikkeltraject geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, jouw competenties en je loopbaanmogelijkheden.
Het traject bij Coaching Aanzet bestaat uit vier individuele gesprekken. Samen kijken we naar het huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, waar verandering wenselijk is en waar wellicht in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. Ik kan je ook helpen om nieuwe plannen in gang te zetten.
Deelname aan het Ontwikkeladvies is op vrijwillige basis. De werkgever wordt niet geïnformeerd over de deelname en de resultaten van het Ontwikkeladvies.

Wat moet je doen om gebruik te maken van het Ontwikkeladvies?
De belangrijkste stap is een afspraak maken bij Coaching Aanzet. Ik ben NOLOC erkend loopbaanadviseur en mag dit Ontwikkeladvies geven.
Ik zorg ook voor de aanvraag van de subsidie.
NB: Als je werkloos bent, je werk wegens ziekte niet meer kan doen of als een ontslag/reorganisatie-regeling voor jou van kracht is, kun je niet deelnemen.

Wat is het resultaat?
Je krijgt kosteloos een persoonlijk en op maat gemaakt traject bij mij. Tijdens persoonlijke begeleiding van in totaal vier uur staan jouw persoonlijke kwaliteiten, behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal.
Na het volgen van het Ontwikkeltraject heb je een beter beeld hebben van wat je wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat je werkend de AOW-leeftijd kan bereiken.

Over Coaching Aanzet

Ik, Gabrielle Kiefmann, ben professioneel coach. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en NOLOC Erkend Loopbaancoach.

Als coach help ik je om het beste uit jezelf te halen. Naast de gesprekken gebruik ik hiervoor goed gefundeerde tests en analyses.

Mensen komen bij mij omdat ze studiekeuze- of loopbaanvragen hebben, last hebben van stress of andere problemen.

Neem contact op voor een ontwikkeladvies >>