TMA Talentenanalyse

Je bent het meest effectief, succesvol en gemotiveerd als je werk doet dat dicht bij je ware aard ligt.

Coaching Aanzet gebruikt de TMA Talentenanalyse om drijfveren, talenten en daarmee motivatie te meten.

De test meet 22 drijfveren en 44 talenten. De uitslag geeft je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 53 TMA Competenties. Het geeft informatie over je persoonlijkheid en talenten en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties.

TMA helpt je om je talent te ontdekken en te ontwikkelen, zodat je gelukkiger en effectiever in je werk wordt.

  • Voorbereiding

   De talentenanalyse duurt ongeveer een uur en is een test die je achter de computer invult. De vragen bestaan uit stellingen en gedragsitems waarbij je telkens moet kiezen welke het beste bij je past. Er is geen goed of fout, je hoeft je niet voor te bereiden op de test. Sterker nog; voorbereiden zou de testuitslag kunnen beïnvloeden en dan krijg je geen goed beeld.

  • Deelgebieden

   In het rapport van de analyse wordt inzicht gegeven in een aantal deelgebieden. Nogmaals; er is geen goed of fout; je krijgt inzicht in kwaliteiten en valkuilen.

   Emotionele balans
   Dit gebied geeft inzicht in o.a. eigenwaarde, ontzag en steunbehoefte. De emotionele balans geeft een indicatie van de manier waarop je kunt omgaan met stressvolle situaties en is de rode draad door het talentenprofiel.

   Motieven
   Waardoor word je gemotiveerd op prestaties te leveren? Motivatie hiervoor kan bijvoorbeeld erkenning, afwisseling, ambitie of uitdaging zijn.

   Sociale talenten
   Hoe gedraag je je in relatie tot anderen? Kun je je goed inleven, ben je hulpvaardig, extravert of introvert?

   Beïnvloedende talenten
   Ben je volhardend en heb je de energie om zaken voor elkaar te krijgen? Kom je op voor je eigen belangen of pas je je snel aan?

   Leidinggevende talenten
   Kun je beslissingen nemen, onafhankelijk denken en handelen en verantwoordelijkheid nemen? Ben je meer gericht op jezelf of op het team? Heb je de ambitie om leiding te geven?

   Organisatie talenten
   Hoe structureer je je leven en werk? Ben je doelgericht, pragmatisch en hou je van structuur?

  • Voor wie?

   Een TMA Talentenanalyse is geschikt:
   • Bij de selectie en beoordeling van medewerkers
   • Bij studiekeuzetrajecten en beroepskeuzevraagstukken
   • Bij reïntegratietrajecten

  • Het resultaat

   Door deze test heb je inzicht in talenten, drijfveren en daarmee motivatie. TMA helpt mensen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, zodat ze effectiever en gelukkiger in werk worden. TMA maakt loopbaankeuzes overzichtelijk door een concreet inzicht in talenten en competenties.
   Het geeft je inzicht in welke competenties je kunt ontwikkelen.


   TMA
   tijdens een Loopbaantraject

   Een nieuwe richting in je loopbaan?
   Een TMA test geeft je inzicht.

   Lees meer over mijn loopbaantraject

    TMA
    Individuele sessie

    Wil jij een TMA test doen met één coachsessie?
    Dat kan!
    Lees meer over de individuele TMA sessie

    TMA
    tegen gereduceerd tarief

    Coaching Aanzet is aangesloten bij Kickor en daardoor krijgen jongeren tot en met 30 jaar een gereduceerd tarief.

    Lees meer over Kickor

    Over Coaching Aanzet

    Praktijk Coaching Aanzet is aangesloten bij de NOBCO en erkend door de NOLOC. Onze coaches zijn erkend door de NOLOC. De coaches zijn tevens DISC en TMA Professional en daarmee gecertificeerd om de DISC-analyse en Talentenanalyses af te mogen nemen en te mogen bespreken.

    De coaches zijn in staat om vlot het vertrouwen te winnen en vinden integriteit belangrijk. Onze aanpak is helder, professioneel en vriendelijk, maar stevig. Wij werken op basis van gelijkwaardigheid, zullen confronteren waar nodig, we spiegelen en openen je ogen. Dit doen we vanuit een setting waarin veiligheid en openheid belangrijk zijn.

    Een TMA Talentenanalyse is standaard onderdeel van onze loopbaantrajecten, maar kunnen ook afzonderlijk worden ingezet, in combinatie met een coachsessie waarin we de uitslagen bespreken. Ook is het mogelijk om een TMA teamtraining in te zetten als leerzame teambuildingactiviteit.

    Neem contact op voor een kennismakingsgesprek >>