Loopbaancoaching bij Coaching Aanzet

Loopbaancoaching wordt ingezet bij vragen of onzekerheden op het gebied van werk, scholing en carrière. Deze vragen hebben veelal betrekking op professionele en persoonlijke ontwikkeling.
Weten wat je echt wilt, je kwaliteiten en je valkuilen kennen, de juiste kansen vinden en jezelf weten te verkopen. Hierbij helpt Coaching Aanzet je.
Het maken van een carrièrestap gaat soms vanzelf, maar vaak zijn er vele stappen te nemen en dillema’s te overwinnen om de juiste keuzes te maken.

Het doel van loopbaancoaching is ondersteuning te bieden bij het richting geven aan je eigen loopbaan. Een loopbaancoach helpt je om je ambities in je loopbaan te bereiken en biedt professionele ondersteuning in de ontwikkeling van jezelf in je werk. Loopbaancoaching helpt bij het behalen van doelen, het verminderen van stress en helpt bij het omgaan met lastige situaties op het werk.

Wanneer loopbaancoaching?

  • Als je wat anders wil gaan doen, maar je weet niet wat
  • Als je wakker ligt van je werk
  • Twijfel je aan jezelf en weet je niet meer waar je goed in bent?
  • Als je twijfels hebt over je huidige baan of over hoe je je loopbaan verder vorm wilt geven
  • Als je hulp wilt bij het schrijven van je elevator pitch (een korte presentatie waarin je enthousiast vertelt wie je bent en waar je goed in bent)
  • Als je inzichten wilt krijgen:
   • Wat motiveert me en geeft me energie, wat demotiveert me?
   • Wat zijn mijn sterke en zwakke kanten?
   • Wat zijn mijn drijfveren/verlangens/vaardigheden/talenten?
  • Als je hulp wil bij het schrijven van je cv

 • Hoe het werkt

  Bij de start van het traject bepalen we je coachvraag. We maken een stappenplan waarmee je je loopbaandoelen stap voor stap concreet gaat maken.

  Op een actieve wijze ga je door middel van gesprekken en opdrachten aan de slag om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, kwaliteiten, valkuilen en talenten. Ook wordt er gekeken naar belemmerende gedachten die je mogelijk tegenhouden om stappen te zetten in je carrière.

  Tijdens een loopbaantraject zet Coaching Aanzet graag een TMA Talentenanalyse in. Deze analyse geeft een duidelijk inzicht in je drijfveren en talenten en zo ontdek je of het werk dat je doet ook dicht bij je ware aard ligt.

 • Duur van het loopbaantraject

  Coaching Aanzet biedt een aantal trajecten aan. Van een TMA analyse inclusief één sessie om de analyse te bespreken tot een traject van 5 sessies inclusief een TMA.
  Uiteraard bespreken we de vorderingen tussentijds en stellen we zo nodig de duur van het traject bij.

 • Het resultaat

  Coaching Aanzet brengt jouw competenties in kaart en kijkt hoe je deze goed in kunt zetten op de arbeidsmarkt. Ik help je met inzichten, zodat je tot betere keuzes komt.

Over Coaching Aanzet

Praktijk Coaching Aanzet is aangesloten bij de NOBCO en erkend door de NOLOC, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches die vakgenoten in hun professionele ontwikkeling verbindt.

Praktijk Coaching Aanzet helpt jou om het beste uit jezelf te halen. Dit op basis van goed gefundeerde tests en analyses, alsook onze expertise en ervaring vanuit beroepsopleidingen en werkervaring. Hoewel we in staat zijn jongeren en volwassenen te ondersteunen door middel van persoonlijke coaching, ligt onze focus ook op loopbaanbegeleiding, studie- en studiekeuzebegeleiding en coaching bij stress & burnout.

Loop je ergens tegenaan bij het vormgeven van je (toekomstige) loopbaan? Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.

Neem contact op voor een kosteloos kennismakingsgesprek >>