Studiekeuzecoaching bij Coaching Aanzet

Coaching Aanzet bied je professionele ondersteuning bij het maken van je studiekeuze. Met een uitgebreide en persoonsgerichte aanpak die gericht is op ‘wie ben ik – wat kan ik – wat wil ik’.
Zo zie je of je keuze past bij wie je bent. Ook als je twijfelt of op zoek bent naar een andere baan of studie kunnen wij je begeleiden met testen en opdrachten maar vooral met gesprekken!
Stap voor stap werken we samen naar jouw keuze.

Wat onderzoeken we?

Ontdekken: je maakt online een drijfverentest en we kijken wat jouw drijfveren, kwaliteiten en valkuilen zijn. Wie ben je, wat wil je en wat kun je?

Ervaringen verzamelen: wat zijn jouw capaciteiten en interesses? Waar moet een opleiding voor jou aan voldoen? Welke studiemogelijkheden sluiten hierbij aan? Vaak geeft een goed gesprek al veel inzicht. Je bezoekt in deze fase open dagen, stelt vragen aan studenten en doet een gedegen onderzoek.

Kiezen van een passende studie: we vergelijken alle interessante opleidingen met jouw criteria en bekijken deze kritisch.

Actief aan de slag: We bepalen welke studie op de eerste plaats komt en waarom. Samen houden we deadlines in de gaten en zorgen we voor inschrijving bij de door jou gekozen studie.

Wanneer studiekeuzecoaching?

  • Als je door het aanbod van alle opleidingen overweldigd wordt
  • Als je tests hebt gedaan, maar deze nog steeds geen antwoorden geven
  • Als je je keuze aan het uitstellen bent
  • Als je je goed wil voorbereiden op je studiekeuzecheck
  • Als gestopt bent of als je huidige studie niet bevalt
  • Als je wil weten of je de juiste studiekeuze hebt gemaakt

 • Hoe Studiekeuzecoaching werkt

  Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we jouw studiekeuzevraag. Op basis van dit gesprek beslis je of je samen met de coach aan studiekeuze en jezelf wil werken. We stellen doelen vast en leggen deze vast. Indien nodig kunnen we tijdens het proces de route bijstellen en de doelen aanpassen.

 • Het traject

  Een studiekeuzetraject bij Coaching Aanzet bestaat uit 4 coachsessies, inclusief verschillende tests en een uitgebreide rapportage.
  Je kunt ook kiezen om alleen de tests te maken en deze in één coachsessie te bespreken.

 • Het resultaat

  Studiekeuzecoaching is een persoonlijk traject. Naast een studiekeuze die helemaal bij je past, heeft Coaching Aanzet ook aandacht voor jouw eigen ontwikkeling. Je leert jezelf nog beter kennen!

 

Over Coaching Aanzet

Praktijk Coaching Aanzet is aangesloten bij de NOBCO en erkend door de NOLOC, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches die vakgenoten in hun professionele ontwikkeling verbindt.

Praktijk Coaching Aanzet helpt jou om het beste uit jezelf te halen. Dit op basis van goed gefundeerde tests en analyses, alsook onze expertise en ervaring vanuit beroepsopleidingen en werkervaring. Hoewel we in staat zijn jongeren en volwassenen te ondersteunen door middel van persoonlijke coaching, ligt onze focus ook op loopbaanbegeleiding, studie- en studiekeuzebegeleiding en coaching bij stress & burnout.

Loop je ergens tegenaan bij het vormgeven van je (toekomstige) loopbaan? Neem contact met ons op, dan kijken we samen hoe we jouw uitdagingen kunnen aanpakken.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek >>