Over Coaching Aanzet

Vanuit Praktijk Coaching Aanzet werkt Gabriëlle Kiefmann samen met Bregje Verschaeren, Manon Ruardij en Elvira Geurts. Samen verzorgen zij verschillende trainingen en workshops voor werknemers die meer uit zichzelf en hun samenwerking met hun teamleden willen halen. Dit gebeurt niet alleen door gesprekken, maar ook op basis van gefundeerde tests en methoden zoals DISC en TMA. Hierin vullen de coaches elkaar aan en zijn we in staat om ook in groepsverband iedereen voldoende individuele aandacht te kunnen geven.

Op het gebied van individuele coaching kan Praktijk Coaching Aanzet helpen bij lastige situaties op het werk waar je niet doorheen komt. Of als er een conflict ontstaat dat je niet durft aan te gaan omdat je dat lastig vindt. Coaching kan ook hulp bieden als er geen problemen zijn. Bijvoorbeeld als je na wil denken over een volgende stap in je carrière en niet weet hoe je dat kan aanpakken.

Het moment waarop mensen inzien hoe ze positiever in het leven kunnen staan en op een constructieve manier hun talenten kunnen inzetten om verder te komen, is voor ons de grootste drijfveer. Wil je meer weten over ons en wat ons beweegt? Op deze pagina stellen we onszelf aan je voor.

Over Gabriëlle

Gabriëlle, de eigenaar van Praktijk Coaching Aanzet, heeft de Post-HBO ‘Registeropleiding tot Professioneel coach’ bij Balansgroep in Driebergen gevolgd. Een opleiding met een stevige theoretische basis en veel praktijkopdrachten. Bij Balansgroep heeft zij vervolgens de module stresscounseling gevolgd om haar kennis rondom stress te verbreden.

Ruim 25 jaar werkte Gabriëlle in het Montessori-basisonderwijs, tot zij in 2014 geleden besloot dat het tijd was voor verandering. Tijdens deze periode ontdekte ze dat ze het fijn vindt om anderen te inspireren en te motiveren en startte ze in 2015 haar bedrijf Coaching Aanzet. Gabriëlle werkt graag met teams op de werkvloer. Door inzicht te geven in de kwaliteiten, drijfveren en voorkeuren van de teamleden bevordert ze daarmee de samenwerking. Naast haar werk als coach is Gabriëlle 1 dag in de week docent bij Balansgroep en begeleidt ze cursisten die de 1 jarige Registeropleiding tot Professioneel Coach volgen.

De aanpak van Gabriëlle is helder, professioneel en vriendelijk, maar stevig. Ze werkt op basis van gelijkwaardigheid, zal confronteren waar nodig, spiegelt en opent je ogen. Dit uiteraard vanuit een setting waarin veiligheid en openheid belangrijk zijn.

Een gedegen basis als coach vinden wij belangrijk. Door te kiezen voor een erkende NOLOC coach, weet je zeker dat de coach succesvol een erkende opleiding heeft gevolgd, voldoende werkervaring heeft, aan intervisie doet en erkende bijscholing volgt.

Gabriëlle beschikt dan ook over een rugzak aan methodieken om jou vooruit te helpen, maar zoekt hierbij altijd naar wat het beste bij jou past. Ook vindt zij het belangrijk om zichzelf te ontwikkelen en volgt daarom regelmatig bijscholingen, opleidingen en cursussen. Dit alles met één doel: bijdragen aan het geluk van anderen door te investeren in persoonlijke ontwikkeling.

Bregje Verschaeren

Bregje Verschaeren is oprichter van CoachPraktijk Twente. Ze is werkzaam als personal coach, loopbaan coach, docent en trainer en door NOLOC erkend als coach professional. Daarnaast is ze docent van de Registeropleiding tot Professioneel Coach bij Balansgroep en traint ze bij verschillende organisaties.
De mens is haar grote drijfveer. Al van jongs af aan wilde ze met mensen aan de slag, ondersteunen, motiveren, activeren; van betekenis zijn. Als coach is ze in staat het beste uit de ander naar boven te halen. Ze is sensitief, kan goed luisteren en motiveren. Met veel plezier begeleid ze mensen in groei en ontwikkeling. Soms loop je vast, weet je niet goed welke kant je op wilt of vind je het spannend de stappen te zetten om je droom te realiseren. We moeten steeds langer werken, daarom is het nog belangrijker dat je iets doet waar je blij van wordt.

Trainingen

Bregje geeft trainingen voor verschillende organisaties, zoals communicatie trainingen en persoonlijke effectiviteit. Daarnaast traint ze groepen van de Registeropleiding tot Professioneel Coach van Balansgroep. Als trainer begeleid ze de studenten met veel plezier tijdens hun jaaropleiding.

Bij Coaching Aanzet is Bregje werkzaam als DISC trainer en geeft ze verschillende andere workshops. Ze is gecertificeerd DISC trainer en werkt graag met deze methodiek. Het DISC model brengt voorkeursgedrag en –communicatie in kaart. DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen. DISC meet door middel van een assessment diverse aspecten.

Elvira Geurts

‘Beweging is voor mij essentieel. Als coach, teamcoach, trainer of adviseur zet ik mensen, organisaties en teams graag in beweging. Door te verbinden, prikkelende vragen te stellen of juist stil te zijn. Ik ben nieuwsgierig en wil echt de essentie weten. Enthousiast en vasthoudend, een rustige buitenkant in combinatie met actieve en energieke werkvormen.’
Als coach, teamcoach, trainer en adviseur richt Elvira zich op de kernthema’s: samenwerking, (persoonlijk) leiderschap, en communicatie. Ze doet dat vanuit haar passie om mensen en organisaties in beweging te zetten.
Na haar studie orthopedagogiek/kinderpsychologie is Elvira al vrij snel in het HRM-werkveld gaan werken, als adviseur, trainer en coach. In het bedrijfsleven en lange tijd binnen het onderwijs. De laatste jaren werkt zij ook veel voor gemeenten en ziekenhuizen.
Zij heeft diverse aanvullende(master)opleidingen gedaan zoals Coachopleidingen, SIOO, Systemisch Werken, Psychodrama, Deep Democracy en de leergang Systeemdenken.
Steeds vaker wordt Elvira gevraagd om teams te begeleiden, waar het ‘’niet lekker loopt’’.

Werkwijze

Het liefst werkt Elvira samen met collega-adviseurs of met de klant aan de opdracht. Samen de klus klaren is voor haar het meest prettige uitgangspunt!
‘In mijn werk als coach, trainer en adviseur werk ik altijd vanuit afstemming en verbinding. Ik ben doelgericht, zorgvuldig en spiegelend. Ik vind zelden iets ‘raar’ en heb het lef om te zeggen wat gezegd moet worden. Dat doe ik stevig en altijd met lichtheid’.

Waar kun je Elvira voor vragen?

Individuele coaching en teamcoaching, ook bij conflicten in teams, procesbegeleiding, begeleiden van (cultuur)veranderingsprocessen, creëren en invoering van nieuw beleid, HRM en HRD; de ontwikkeling en professionalisering van medewerkers, leidinggevenden en organisaties. Trainingen of MD-programma’s op het gebied van leiderschapsontwikkeling, persoonlijke effectiviteit, functionerings- en beoordelingsgesprekken, werkdruk en stress, werkplezier, mindfulness of communicatie.
Elvira Geurts is door CRBKO erkend.

“Gabriëlle is een rustige en fijne coach die je een helpende hand biedt om alles op een rijtje te zetten zodat je verder kunt en richting kunt geven aan je loopbaan.”
“Door Gabriëlle’s persoonlijke begeleiding en menselijke benadering is het prettig om met haar samen te werken.”

“De gesprekken, de handvatten en vooral het ontdekken wie ik eigenlijk ben, hebben mij enorm vooruit geholpen.”

Wat wij voor je kunnen betekenen

Coach werkend met de CSR-methode
De CSR-Methode pakt stressklachten en burnout psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. In de praktijk is deze benadering prettig om mee te werken. Omdat deze niet ‘zweverig’ is, maar systematisch en praktisch en heel effectief.

Studiekeuzecoach
Een goede studiekeuze maken kan heel moeilijk zijn. Als studiekeuzecoach geven wij jongeren inzicht in zichzelf en de wereld van opleidingen en beroepen; goed onderbouwd door coachgesprekken en analyses.

DISC Trainer
DISC brengt voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Hiermee breng je je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf; wat motiveert jou en waarom maak je bepaalde keuzes.

TMA Professional
Een TMA talentenanalyse geeft een goed beeld van je drijfveren, talenten en motivatie. TMA helpt mensen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen zodat ze effectiever en gelukkiger in werk worden. TMA maakt loopbaankeuzes overzichtelijk door een concreet inzicht in talenten en competenties.

TMA Teamprofessional
Mensen hebben allemaal kwaliteiten, maar hoe maak je er een team van? De TMA meet en maakt inzichtelijk wat een team motiveert. Interessant om hier samen met het team mee aan de slag te gaan en het inzicht dat ontstaat op zowel teamniveau als op individueel niveau bespreekbaar te maken. Deze teamtrainingen worden in samenwerking verzorgd door Gabriëlle en Bregje.

Kickor
Al enige tijd werkt Coaching Aanzet met de TMA. TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Sinds 2020 is Coaching Aanzet aangesloten bij Kickor en daardoor kunnen jongeren tot 30 jaar tegen een gereduceerd tarief de TMA analyse maken.

Docent bij Balansgroep
Eén dag in de week werkt Gabriëlle als docent bij Balansgroep en verzorgt zij de Registeropleiding tot Professioneel Coach in Hattem bij Zwolle. Cursisten worden een jaar lang ondergedompeld in het coachvak zodat zij na dat jaar in het bezit zijn van voldoende ervaring en methodieken om als zelfstandig coach aan de slag te kunnen gaan.
Meer info over de opleiding tot professioneel coach.

 

Hier vind je Coaching Aanzet

Coaching Aanzet
gevestigd in Lokaal5
Kerkenstraat 5
7064 BH Silvolde

E: info@coachingaanzet.nl
M
: +31 6 10208708

KVK: 64371999
BTW: NL163459034B01